”Business as usual” bygger inte framtidens varumärke! Interbrand har rankat världens 50 mest ”gröna” varumärken”.

Publicerat den 29 augusti 2014

untitledInterbrands och Deloitte har rankat världens 50 bästa ”gröna” varumärken. I undersökningen dras slutsatser om att det arbetas mycket med att hitta nya hållbara lösningar, modeller och material. Och det är inte så konstigt med tanke på allt från skövlade regnskogar, smältande inlandsisar till människor som lever utan el till mat och vatten och då blir det allt tydligare att ”business as usual” är inte vägen framåt.

Slutsatsen är, att för att det ska ske en förändring, krävs mod och samarbete.

Vi behöver och det krävs en stor förändring av våra prioriteringar, i vårt sätt att producera och konsumera samt de värderingar som är grunden i våra samhällen. Det i sin tur kräver innovation och nytänkande. Det kräver ledarskap. Det kräver mod. Och det ger oss en samtidigt en otrolig möjlighet att tänka mer kreativt och skapa nya lösningar för en mer miljövänlig och uthållig värld.

De poängterar mer än något annat att det ställer nya krav på samarbeten. Att de insatser globala företag genomför från att bygga renare bilar och smartare städer, för att revolutionera allt från jordbruk till förpackningar, inte lyckas om inte alla hjälps åt De utmaningar som världen står inför i dag kräver samarbete och partnerskap mellan personer och organisationer med en gemensam vision om vad de vill åstadkomma.

Fokus i rapporten kretsar kring delaktighet, deltagande, gemensam handling, fördelarna med att arbeta tillsammans och hur varje beståndsdel på dagens globala marknad, d.v.s. företag, konsumenter, anställda, leverantörer, makthavare och investerare, måste vara engagerade och villiga att samarbeta för att ta Corporate Citizen till nästa nivå.

Vilka företag som rankades som de 10 bästa

1. Ford

3. Toyota

4. Honda

5. Panasonic

6. Nokia

7. Sony

8. Addidas

9. Danaone

10. Dell

Läs hela 50 listan på Interbrands hemsida. http://www.interbrand.com/en/best-global-brands/Best-Global-Green-Brands/2014/best-global-green-brands-2014-brand-view.aspx

Hur du förädlar ditt, medarbetarnas och företagets varumärke. Frukost den 24/9.

Mer info och anmälan hittar du här!

Kommentarer